Brantano winkel in Halle blijft vandaag dicht: "Geen structureel plan ontvangen om volkstoeloop aan te pakken"

De Brantano winkel in Halle zal vandaag niet openen. De stad heeft noch van het veilinghuis, noch van de curator een structureel plan ontvangen over hoe zij de volkstoeloop bij de verkoop gaan aanpakken. Dat laat de stad weten in een persmededeling.

De afgelopen dagen was het over de koppen lopen bij de Brantanowinkels omwille van de uitverkoop nadat vorige week het faillissement was uitgesproken van FNG, de moederholding van de schoenenwinkel. Dat zorgde op verschillende plaatsen voor problemen. Enkele vestigingen moesten zelfs gesloten worden omdat onder andere de maatregelen voor sociale afstand niet nageleefd werden.

Als je dan de beelden ziet uit andere steden en gemeenten, dan is het toch het minste dat je van dat bedrijf verwacht dat ze even een seintje geven.
Marc Snoeck, burgemeester Halle

"Vandaag kan Brantano niet openen" zegt burgemeester Marc Snoeck (sp.a). "Elk evenement moet aangevraagd worden aan de stad en wij buigen ons erover of het coronaproof is. Als je dan de beelden ziet uit andere steden en gemeenten, dan is het toch het minste dat je van dat bedrijf verwacht dat ze even een seintje geven, en ter plaatse komen om hun plannen uit de doeken te doen."

Halle kreeg dus geen structureel plan van aanpak van het veilinghuis of de curator voor de volkstoeloop. De stad kon zelf niemand bereiken en heeft om de veiligheid te garanderen, beslist om geen toelating te geven om de winkel in Halle te openen.

Meest gelezen