Federale politie onderzoekt dood van een 39-jarige man: "Context van overlijden met grootste zorg nagaan"

De federale politie onderzoekt de dood van een 39-jarige man van Poolse afkomst. De man werd gisteren meegenomen door de politie omdat hij een verwarde indruk maakte, maar zijn toestand verslechterde. De ambulance kwam nog ter plaatse, maar de man overleed voor hij naar het ziekenhuis gebracht kon worden. 

Gisteren kreeg de politie een oproep binnen van een krantenwinkel in Kinrooi, dat er een verwarde man op straat zat. De man, een 39-jarige man van Poolse afkomst, werd meegenomen naar het commissariaat in Bree. Maar daar bleek zijn medische toestand erg te verslechteren. Daarom besliste de politie om een ambulance te bellen, vertelt het parket. Maar voor hij naar het ziekenhuis gebracht kon worden, overleed hij. 

Het overlijden zal nu onderzocht worden. "We hebben een externe politiedienst opgezet om te kijken wat er precies gebeurd is", vertelt Katja Vandoren. Zo zal er een autopsie plaatsvinden en zullen de betrokkenen ook gehoord worden. 

"Bij het parket van Limburg hebben we een draaiboek bij overlijdens. Dat wordt altijd toegepast, bij elk overlijden wordt dat altijd op dezelfde manier toegepast. Gelet op de omstandigheden in verband met het overlijden in Charleroi wordt er met de grootste zorg nagegaan wat de context was van het overlijden."

Gelet op de omstandigheden in verband met het overlijden in Charleroi wordt er met de grootste zorg nagegaan wat de context was van het overlijden

Katja Vandoren - parket Limburg

Meest gelezen