Belga

Brugse politie deelt amper coronaboetes uit: "Sinds maart nog maar 31"

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er in Brugge nog maar 31 boetes uitgeschreven aan mensen die geen mondmasker op hadden. Nu het ook verplicht is in de binnenstad kregen zelfs maar 11 mensen een boete.

Het is een groot contrast met de cijfers uit Blankenberge. Daar kregen al meer dan 900 mensen een boete. Blijkbaar wordt de mondmaskerplicht zeer goed opgevolgd in Brugge, ook al is het niet altijd eenvoudig om te weten waar en wanneer je er wel of niet een op moet zetten.

"Maar het heeft ook te maken met de aanpak van de politie zelf", zegt woordvoerster Lien De Poorter. “Wij vinden het heel belangrijk om meer "onthaalpolitie" te zijn. Wij spreken de mensen dus vooral aan op de mondmaskerplicht. Het is overal in België en in andere landen anders. Dat is niet evident. Wij hebben daar begrip voor. Wie echt niet wil meewerken en eerder al een waarschuwing kreeg, vliegt uiteraard op de bon."

Meest gelezen