Buitenlandse studenten van UHasselt moeten 2 weken in quarantaine

De Universiteit Hasselt gaat haar buitenlandse studenten verwittigen dat ze twee weken in quarantaine moeten voor ze opnieuw aan hun studies kunnen beginnen. Ze zullen door de universiteit geholpen worden om die twee weken zo comfortabel mogelijk door te komen. Dit academiejaar zijn trouwens er ook opvallend minder buitenlandse studenten.

Jobstudenten zullen de buitenlandse studenten tijdens die periode bijvoorbeeld pakketten brengen met linnen, voedsel en verzorgingsproducten. Ze zullen ook de documenten ophalen die nodig zijn om hen in te schrijven, zodat ze dat zelf niet moeten doen. 

Tijdens hun quarantaine zullen de studenten ook een beroep kunnen doen op psychologische ondersteuning. "We zijn in onderhandeling met onze bedrijfsarts", zegt vice-rector Jean-Michel Rigo. "We bekijken of studenten een afspraak kunnen maken op de campus, zodat ze niet naar ergens anders moeten gaan. Onze studentenpsycholoog zal ook altijd beschikbaar zijn voor hen."

De buitenlandse studenten zullen een mail krijgen waarin de maatregelen worden uitgelegd. Ze zullen ook worden aangespoord twee weken voor de start van de lessen naar Limburg te komen, zodat ze tijdens die twee weken in quarantaine kunnen gaan. 

Opvallend minder studenten

Daartegenover komen er dit academiejaar opvallend minder buitenlandse studenten naar de Universiteit Hasselt. Momenteel zit de universiteit nog maar aan 60 procent van het normale aantal. Daar zijn volgens vice-rector Jean-Michel Rigo verschillende verklaringen voor. “Misschien hebben studenten ook gewacht tot het laatste moment. Dat hangt ook af van de toestand in eigen land. De Belgische ambassades in andere landen zijn ook pas half juli opnieuw gestart met het uitreiken van visa”, vertelt de vice-rector.

Meest gelezen