Belga

Dan toch publiek welkom tijdens Rally van Monteberg

Er mag dit weekend dan toch publiek naar de Monteberg Rally in Poperinge. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, had dat eerst verboden. Maar de Vlaamse regering heeft nu een nieuwe reeks richtlijnen klaar voor rally's tijdens de coronacrisis en daarin staat dat publiek wel mag.

De West-Vlaamse gouverneur had eerder, na een gesprek met de organisatoren van de Rally van Monteberg, besloten dat er geen publiek welkom was, omdat het risico op coronabesmetting te groot was. Maar de Vlaamse regering heeft nu beslist dat toeschouwers wel toegelaten zijn.

Er zijn wel strikte maatregelen: bezoekers moeten zich vooraf inschrijven en ze moeten natuurlijk een mondmasker dragen. De wedstrijd kan ook stilgelegd worden of afgelast worden als het publiek de aanwijzingen van de organisatoren of politie niet volgen.

Meest gelezen