Radio 2

Dilbeekse fanfare straalt in nieuwe reclamespot Jeroen Meus

De Dilbeekse fanfare De Vrije Belgen is de ster van de nieuwe reclamespot van Dagelijkse Kost. Het kookprogramma van Jeroen Meus gaat maandag weer van start én bestaat tien jaar. In de clip is Meus éven lid van de fanfare uit Sint-Martens-Bodegem. 

Al tien jaar kunnen we de kookavonturen van Jeroen Meus volgen op één.  Vanaf maandag start zijn nieuwe seizoen en daar wordt nu al volop reclame voor gemaakt. In dat spotje stralen de leden van fanfare De Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem, een deelgemeente van Dilbeek. Maya Richard: "De opnames gebeurden in Dilbeek, dus alle beelden die je ziet in het clipje zijn van daar. De ploeg van Meus had ook een fanfare nodig en zo zijn ze bij ons terecht gekomen. Omdat wij de bekendste zjin van de gemeente (lacht). Het was héél leuk want we hadden al lang niet meer gespeeld."

In het echt is onze fanfare wel veel minder ouboullig

In het spotje komt de fanfare heel traditioneel over, maar dat is in het echte leven toch heel anders. Maya: "In de clip komen we wat oubollig over, maar we zijn in het écht wel veel moderner. Dat komt door de kledij die we dragen, die mocht voor de clip écht wat ouderwetser zijn. Maar er zitten echt veel jonge mensen bij ons in de groep."

Te kleine ruimte

Repteren gaat momenteel nog niet met alle leden en dat vindt Maya erg jammer. "We moeten twee meter afstand houden, maar omdat ons lokaal nogal klein is, kunnen niet alle muzikanten binnen. Dat is spijtig. Maar gelukkig zijn we toch even kunnen samenkomen voor de opnames van Dagelijkse Kost." Het resultaat daarvan zie je in het filmpje hieronder. 

Meest gelezen