Revor Bedding

Dirk uit Anzegem verhuist elke dag 10 matrassen van Lotto Soudal-renners tijdens Tour: "Van hotelkamer naar hotelkamer"

Dirk Hombecq uit Anzegem gaat tijdens de Ronde van Frankrijk de matrassen van de wielrenners van Lotto Soudal van hotel naar hotel verhuizen. "Zo kunnen de renners 3 weken lang op dezelfde matras slapen", zegt hij.

Er zijn 10 Lotto Soudal-renners mee naar de Ronde van Frankrijk. "Het gaat om 8 renners die deelnemen en 2 reserverenners", zegt Dirk. "In totaal moet ik dus elke dag 10 matrassen verhuizen van hotelkamer naar hotelkamer. Dat doe ik gelukkig samen met mijn vrouw."

De matrassen zijn van de Belgische matrassenproducent Revor. Die producent sponsort de Lotto Soudal-renners."Alles is heel goed voorbereid door de mensen van Revor", vertelt Dirk. "Alles is op naam, zelfs de hoofdkussens. Elke matras zit ook in een stevig omhulsel. Zo kunnen wij die matrassen gemakkelijker dragen en vervoeren. Elke matras brengen wij tot op de kamer van de renner. Daar moeten we de hotelmatras ook tijdelijk verwijderen. Het is een stevige klus, maar ik doe dat graag."

Coronaregels

Dirk is blij dat hij in de buurt van de renners mag werken. "Maar het is hier wel redelijk streng", zegt hij. "We moeten altijd, ook tijdens ons werk, een mondmasker dragen. We behoren tot de bubbel van de renners. Dat betekent dat wij ook niet zomaar buiten het hotel mogen gaan om af te spreken met andere mensen of een stadje te gaan bezoeken. Logisch, want bij een coronabesmetting moet de renner de Tour de France verlaten. We kunnen ons dat risico dus niet permitteren."

Meest gelezen