Europalaan Dilsen-Stokkem half jaar dicht voor aanleg fiets- en faunatunnel

In Dilsen-Stokkem begint het Agentschap Wegen en Verkeer maandag met de aanleg van een fiets- en faunapassage. Dat is een tunnel onder de Europalaan, waardoor fietsers en dieren veiliger de straat kunnen oversteken. Hierdoor zal de Europalaan een half jaar afgesloten zijn.

"Het fietspad op de gevaarlijke kruising met de Europalaan zal straks onder de gewestweg door lopen", zegt Sep Vandijck van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daarnaast komt er een brede faunapassage voor alle dieren die de gewestweg willen kruisen. Zij kunnen dan ook onder de gewestweg door naar het natuurgebied Vossenberg."

Europalaan half jaar dicht

De werken starten volgende week maandag. De Europalaan zal daardoor ongeveer een half jaar onderbroken zijn voor het verkeer tussen Opoeteren en Dilsen. Er wordt een omleiding voorzien via Neeroeteren.

Voor de fietsers blijft het traject van de voormalige spoorwegbedding voorlopig wel open. Ter hoogte van de werkzone wordt er een veilige passage voorzien. Verderop aan de Kantonsweg wordt op dit moment ook een nieuwe fietsbrug gebouwd door de gemeente Dilsen-Stokkem en de Provincie Limburg. Daar is het kolenspoor plaatselijk afgesloten voor fietsers.

De Vlaamse Overheid investeert 3 miljoen euro. Alle info vind je op www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem .

Meest gelezen