Fietsknooppuntennetwerk Brussel voorgesteld: "Stippel online je route door onze hoofdstad uit"

Goed nieuws voor fietsers, want vanaf nu kan je ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het fietsknooppuntennetwerk gebruiken. Een ideale tool om op een veilige manier onze hoofdstad te ontdekken.

Een paar inwoners zijn in juli een initiatief opgestart om zo'n fietsknooppuntennetwerk op te stellen. Dat was er namelijk nog niet in Brussel. Je kan nu online een route uitstippelen om te fietsen in onze hoofdstad. De routes sluiten ook mooi aan op het fietsknooppuntennetwerk van Vlaams-Brabant. (Lees verder onder de foto)

Het fietsknooppuntennetwerk wordt gebruikt vanaf het noorden van Nederland tot in delen van Frankrijk en Duitsland, en er was een soort 'gat', zegt Tanguy De Lestré, initiatiefnemer van het netwerk. "Wat we met dit fietsknooppuntennetwerk willen bereiken is aan de Brusselaar, maar ook aan de niet-Brusselaar, de mogelijkheid geven om op een veilige manier Brussel te ontdekken. Mooie plaatsen ontdekken, architectuur, maar ook stedelijke realiteiten."

In totaal kan je in Brussel nu genieten van 252 kilometer aan fietsroutes. "Momenteel draait de routeplanner op de app van Routeyou, maar het is de bedoeling dat ook andere routeplanners de volgende maanden de gegevens gaan overnemen", zegt De Lestré."

Via deze website kan je je route door onze hoofdstad plannen.

Meest gelezen