Hoogstraten geeft gezinnen die het financieel moeilijk hebben onderwijscheque tot 200 euro per kind

Het stadsbestuur van Hoogstraten gaat gezinnen die het financieel moeilijk hebben, steunen door hen een onderwijscheque te geven aan de start van het nieuwe schooljaar. Naargelang de leeftijd lopen de bedragen op van 40 euro voor een kleuter tot 200 euro voor een student in het hoger onderwijs.

Voor veel gezinnen met kinderen is de start van het schooljaar een moeilijke periode. Er moet veel geld uitgegeven worden aan boeken, kledij en schoolgrief. Geld dat er vaak niet is bij gezinnen in kansarmoede. Het bestrijden van kinderarmoede is één van onze prioriteiten, vertelt schepen van onderwijs Faye Van Impe (N-VA). “Wij willen dat elk kind even veel kansen krijgt en iedereen heeft recht op kwaliteitsonderwijs.”

“Ook uit de kansarmoede-index van Kind en Gezin blijkt dat de armoede in Hoogstraten fors aan het stijgen is. Dat is natuurlijk voor ons een impuls geweest om daar zo snel mogelijk werk van te maken en maatregelen te nemen die ook meteen effect hebben. Een onderwijscheque kan op een relatief makkelijke manier een klein steuntje in de rug zijn voor hen die het financieel niet makkelijk hebben”, aldus Van Impe. 

Op de website van de stad Hoogstraten is een aanvraagformulier te vinden. Ook zullen de ouders via de scholen op de hoogte worden gebracht dat ze zo'n cheque kunnen aanvragen.

Meest gelezen