Radio 2

Minister Muylle loopt zomerstage in Plopsaland: "Ze werken écht coronaveilig"

Federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaken, Nathalie Muylle (CD&V), is onder de indruk van de inspanningen die Plopsaland De Panne doet om coronaproof te werken. Dat zei de minister tijdens een zomerstage in het pretpark. "Het is een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven ondanks alles blijven draaien. We blijven hen daarom steun geven vanuit de federale regering."

Deze zomer trekt kustexpert Stefaan Struyve uit Oostende elke dag voor Radio 2 langs de kustlijn op zoek naar grote en kleine nieuwsverhalen. Van Knokke-Heist tot De Panne: hij gaat op zoek naar mensen die de zomer aan de kust maken.

Minister Muylle neemt deel aan de zomerstages van de ondernemersorganisatie VOKA. Daarin draaien politici mee in een bedrijf. De minister liep stage in Plopsaland De Panne en mocht er de knoppen bedienen van de Supersplash, één van de attracties van het pretpark. Er was ook tijd voor ritje op de rollercoaster Heidi The Ride.

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal" (en lees voort onder de video):

Minister Muylle had lof voor de inspanningen die het pretpark doet om coronaveilig te werken. "De werknemers dragen mondmaskers of een faceshield. Ook de wachtrijen aan de attracties zijn veilig. Ze doen dat niet speciaal omdat ik hier vandaag ben. Ik ben oma geworden en vorige maand ben ik anoniem hier op bezoek geweest. En ook toen was alles even coronaveilig."

Extra steun

Minister Nathalie Muylle bracht ook nieuws mee naar De Panne. De federale regering verlengt het systeem van de "tijdelijke werkloosheid in coronatijd" tot het einde van het jaar voor de zwaarst getroffen sectoren en bedrijven. Dat systeem geeft de werknemers een hogere uitkering dan bij "gewone" tijdelijke werkloosheid. Normaal zou de regeling eind augustus aflopen, maar volgens minister Muylle zullen ook dit najaar veel bedrijven zwaar getroffen blijven. De directie van Plopsaland is blij met die verlenging, want die tijdelijke werkloosheid is essentieel voor het pretpark.

Meest gelezen