HANS PUT

Bike Valley in Beringen bouwt expo rond Eddy Merckx

Er zijn nieuwe plannen voor Bike Valley in Beringen. Zo zal er een expo komen, waar onder andere de geschiedenis van wielerlegende Eddy Merckx te zien zal zijn. Ook het fietscafé op de site opent binnenkort weer de deuren.

Bike Valley bundelt bedrijven en activiteiten die te maken hebben met de fiets en fietsen. Een tijd geleden is het overgenomen door de Belgian Cycling Factory. Dat is de fietsfabriek van Ridley, die tegenwoordig ook de Eddy Merckx fietsen maakt. Er gebeurt al heel wat in Bike Valley met een windtunnel en klimaatkamer - daar worden dagelijks studies en testen uitgevoerd om de fietscondities te optimaliseren -, maar er zijn nog meer plannen. 

“Binnenkort gaan we het fietscafé weer openen”, zegt Jochim Aerts. “En we gaan ook een soort van expo bouwen. Daar kunnen we de geschiedenis van de innovaties bij Ridley tonen, maar ook het leven en werk van Eddy Merckx. Het gaat dan niet alleen over de wielrenner met zijn 525 profoverwinningen maar ook over de ondernemer Eddy Merckx. We mogen niet vergeten dat hij in de jaren 90 de tweede grootste racefietsenfabrikant van de wereld was. Dat kunnen we dus ook in die fietsbeleving steken, samen met fietsactiviteiten die we vanuit Bike Valley zullen coördineren.”

HANS PUT

Meest gelezen