Radio 2

R4 richting Zelzate volledig afgesloten vanaf Evergem door ongeval met vrachtwagens

Door een verkeersongeval in Ertvelde is de R4 richting Zelzate volledig afgesloten vanaf Evergem. Éen persoon werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de R4 met de Riemesteenweg in Ertvelde. Twee vrachtwagens botsten daar, waarna één in de sloot belandde en de andere over de middenberm ging. 

Door het ongeval is het aanschuiven op de R4 richting Zelzate. De politie sloot de volledige rijbaan ondertussen af vanaf Evergem. Ook richting Gent is één rijvak afgesloten ter hoogte van het ongeval.

27 ton lading

De brandweer is momenteel druk in de weer met de takelwerken. Éen van de vrachtwagens had zo’n 27 ton aan lading, vermoedelijk vis, waardoor twee kranen moesten uitrukken om de klus te klaren. De tweede vrachtwagen belandde in de sloot en moet ook getakeld worden.

Het parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht, allicht door de omvang van de verkeershinder. Éen van de chauffeurs kwam er met de schrik vanaf, de andere zou naar het ziekenhuis zijn overgebracht maar buiten levensgevaar verkeren. De hinder kan nog enkele uren duren.

Radio 2

Meest gelezen