Argon PC

Stan (16) uit Tremelo start eigen computerbedrijfje op

Stan Vanderlinden uit Tremelo heeft van de lockdown tijdens de coronacrisis gebruik gemaakt om zijn droom waar te maken: een eigen bedrijf oprichten. De 16-jarige jongen ontwerpt en bouwt modules voor spelcomputers en verkoopt ze via zijn eigen webshop.

Voor sommige mensen had de lockdown, bij het begin van de coronacrisis, een positief gevolg. In het geval van Stan Vanderlinden uit Tremelo was dat het oprichten van een eigen bedrijfje. Een idee waar hij al enkele jaren mee bezig was en dat hij nu in de praktijk kon omzetten.

Ondernemersbloed

"Ik kom uit een famlie van ondernemers. Mijn vader heeft een eigen bedrijf, en ik wilde dat ook doen", vertelt Stan aan Sonny in De Middag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Daar komt nog bij dat ik als kind al met computers bezig was. Ik breng redelijk wat tijd door voor de PC en het was mijn droom om ooit zelf spelcomputers te bouwen en te verkopen. Toen ik 12 was liet ik al de domeinnaam van mijn website registreren."

Webshop

"De coronacrisis heeft voor een doorbraak gezorgd. In plaats van me te vervelen, heb ik mijn ideeën en de lessen bedrijfskunde op school in de praktijk omgezet," lacht Stan. "Ik heb mijn product op punt gesteld en meteen ook een webshop ontworpen. Vrienden en kennissen waren mijn eerste klanten. Na wat gerichte reclame lopen de eerste bestellingen nu vlot binnen." 

Personeel?

Stan heeft nog even alle tijd om de zaak zelf te runnen. Maar volgende week begint het nieuwe schooljaar. Wat gaat onze 16-jarige ondernemer dan doen? "Ik zal de twee proberen te combineren. Maar als dat niet zou lukken, dan neem ik iemand in dienst om de zaak te runnen", laat Stan zelfverzekerd weten.  De producten van de jonge ondernemer ontdek je hier.

Meest gelezen