Foto: Radio 2

Antwerpenaren tevreden met afschaffing nachtklok: “Niet meer naar de klok, maar naar de promille kijken”

De meeste Antwerpenaren zijn tevreden dat de nachtklok niet meer van toepassing is. Vooral jongeren zijn daar blij mee. “We kunnen weer lang opblijven en moeten niet meer naar de klok kijken, maar naar de promille om te weten wanneer we terug naar huis moeten”, zegt een jongeman.

De straten lagen er de voorbije weken maar verlaten bij ’s nachts. “Het was raar die avondklok. Ik woon hier in het centrum en het was de eerste keer dat het hier ’s nachts zo kalm was, iets wat ik niet gewoon ben. Ik ben content dat er straks meer ambiance is en dat we ’s avonds wat langer buiten kunnen blijven”, reageert een man.

Geen stress meer om op tijd thuis te geraken

Dat er geen nachtklok meer is, geeft een geruster gevoel, vertelt een jongedame. “Ik vind het heel goed dat die stress wegvalt om op tijd thuis te geraken. Nu kan ik gewoon ’s nachts nog naar huis in plaats van bij iemand te moeten blijven slapen, omdat ik de nachtklok niet meer kon halen.”

Sommige mensen zijn wel bang dat het aantal besmettingen gaat stijgen. “Op zich vind ik het wel goed dat er geen nachtklok meer is. Ik denk wel dat de mensen beseffen dat we in de bubbels van vijf moeten blijven. Enkel zo kan de verspreiding van het virus niet meer erger worden”, vertelt een vrouw.

Meest gelezen