West-Vlaamse B&B-uitbater in Zuid-Frankrijk: "Voor ons is code rood een straf"

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken voegde gisteren een aantal bestemmingen toe aan de lijst met rode zones. Het gaat onder meer om Parijs en Nice. Stefaan Beirens uit De Haan baat een B&B uit op een half uurtje rijden van Nice. "Ons gebied is helaas ook rood gekleurd", zegt hij.

De bed and breakfast van Stefaan Beirens in Tourrettes-sur-Loup ligt op een dik half uur rijden van de bekende stad Nice in Frankrijk. Waar zaterdag ook de Tour de France start. Sinds gisteren is dat gebied rood gekleurd. Dat betekent dat als je terugkeert, je verplicht een coronatest moet ondergaan en 2 weken in quarantaine moet blijven.

"Mijn B&B zit momenteel vol Vlamingen", zegt Beirens. "Zij zullen thuis een coronatest moeten doen en 2 weken in quarantaine moeten blijven. Ondertussen kan geen enkele Belg nog terecht in onze bed and breakfast. Ik sta er eerlijk gezegd een beetje versteld van. Er zijn inderdaad problemen in Nice en in Cannes, maar waar wij wonen valt het allemaal goed mee. Het probleem zit in de grootsteden, niet hier."

"Nog nooit onveilig gevoeld"

"De afgelopen maanden hebben onze gasten zich nooit onveilig gevoeld", zegt Stefaan. "Ze passen ook hun planning aan naargelang de evolutie van het virus. Vaak bleven ze aan het zwembad liggen of gingen ze in de buurt wandelen. Vlamingen komen naar hier voor de rust en het klimaat. Ze zijn echt niet op zoek naar de grote massa in de grootsteden."

"Het departement waar wij wonen, bestaat uit meer dan alleen Nice en Cannes", gaat Beirens voort. "Maar in een pennentrek worden wij er ook bijgesleurd. Dat is jammer, want Tourrettes-sur-Loup was een van de goede leerlingen van de klas. Helaas worden wij nu ook gestraft."

Meest gelezen