Erpe-Mere laat geen nieuwe motorclubs meer toe: “Er is onrust in het milieu, we moeten voorzorgen nemen”

Erpe-Mere verstrengt de politievoorwaarden voor motorclubs. Dat is uit voorzorg, nadat er in een buurgemeente incidenten waren geweest. Er mogen onder andere geen clubs meer bijkomen. Met de drie motorclubs die er al enkele jaren zijn in Erpe-Mere, waren er nooit problemen, benadrukt de burgemeester.

“Er zijn drie clubs in de gemeente en daar is geen probleem mee. Maar we zien op andere plaatsen dat er zaken bewegen en dat er afrekeningen gebeuren binnen het milieu. Daarom nemen we voorzorgen,” legt burgemeester Hugo De Waele (CD&V) uit. 

Volgens de politieverordening mogen zich geen nieuwe clubs meer vestigen in de gemeente. De bestaande clubs moeten een exploitatievergunning aanvragen en de gemeente moet weten wie de voorzitter van de club is en hoe die kan gecontacteerd worden. Voorts mogen de clubs ook niet zomaar gebruik maken van de openbare ruimte. 

“Dat is nu geen probleem,” benadrukt Dewaele, "de oudste club is hier al zo’n 10 jaar en er zijn geen klachten. De motoren staan reglementair geparkeerd, die mensen drinken een pintje op hun terras en dat mag”.

Vrees voor heibel

Volgens de burgemeester beweegt er een en ander in het motormilieu in de streek. Er waren incidenten in buurgemeente Haaltert. “We zien dat bepaalde clubs zich afscheuren van andere en dat zou wel eens heibel kunnen veroorzaken. Hopelijk gaat het maar om enkelingen die zich willen afzetten tegen de bestaande clubs, maar we willen waakzaam zijn.” 

Een volledig verbod op motorclubs wil Erpe-Mere niet invoeren. "Dat gebeurt in Limburg wel, maar zover willen wij niet gaan.”

Meest gelezen