Radio 2

Geert uit Roosdaal wil wereldrecord rijden met ElliptiGO vestigen

Geert De Mulder uit Roosdaal wil komende zaterdag een wereldrecord vestigen. Hij wil minstens 500 kilometer afleggen met de ElliptiGO, een speciale fiets. De opbrengst van zijn poging gaat naar het goede doel. 

Roosdaal - Lyon: dat is de afstand die Geert zaterdag aanstaande symbolisch wil afleggen met zijn elliptiGO. Symbolisch, want hij wijkt voor zijn recordpoging uit naar... Haacht. "In het Pajottenland  moet je voortdurend bergop en bergaf rijden. Dat hou je geen 24 uren vol. Daarom koos ik voor een vlak parcours in Haacht."

Rare fiets

Geert waagt zijn recordpoging op een ElliptiGO. "Dat is geen fiets met pedalen en een ketting. Je drijft deze fiets aan door de loopbeweging op twee platen die een elliptische beweging maken en op die manier het achterwiel aandrijven. Het is een fiets die lopers vaak gebruiken bij de revalidatie na een ongeval."

55 rondjes

Om het wereldrecord te verbreken moet Geert op 24 uren tijd minstens 55 rondjes van 7,3 kilometer rijden. Daarvoor zijn preciese afspraken gemaakt met de mensen van het Guiness World Record Book. Maar Geert stelt zijn doel zelf hoger in: "75 rondjes zijn mijn doel. Maar als ik die niet haal is dat geen ramp. Ik zamel met mijn recordpoging geld in voor het goede doel, en dat is eigenlijk het belangrijkste." Voor home Zonnelied in Roosdaal wil Geert enkele fietsen kopen waarop je een rolstoel kan monteren. Een ander deel van het geld wil hij schenken aan onderzoek naar een zeldzame aandoening, waaraan een jongen van 12 uit Roosdaal lijdt. 

Meest gelezen