Gent verlengt extra coronacontrole op drukke plaatsen: “Het virus is nog niet weg”

Stad Gent zal nog tot eind oktober speciale coronacamera’s inzetten om drukke plaatsen te controleren. Op die manier kan de politie snel ingrijpen als het ergens te druk wordt. De maatregel wordt verlengd op vraag van de politie. 

De hele zomer al worden er in Gent extra camera’s ingezet om drukke plaatsen te controleren. De maatregel wordt nu op vraag van de politie verlengd tot eind oktober. “We moeten waakzaam blijven”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “Het virus is nog niet weg en de heropening van de scholen en het academiejaar zal voor extra drukte zorgen in de binnenstad. We volgen daarom het advies van de politie om de camera’s 2 maanden langer te laten hangen.” Er hangen in de stad 16 camera’s op 12 verschillende plaatsen.

Andere maatregelen

“Het glasverbod op de Gras- en de Korenlei wordt ook verlengd tot het einde van oktober”, gaat De Clercq verder. “Daarnaast wordt ook het verbod op het spelen van versterkte muziek via geluidsboxen verlengd. Dat is van groot belang om samenscholingen tegen te gaan.”

Ook de mondmaskerplicht in bepaalde delen van de stad blijft: “Een paar weken geleden hebben we een heel overzichtelijk gebied bepaald waar mondmaskers gedragen moeten worden. Het is belangrijk om dat te blijven handhaven, want het virus is nog niet weg.”

Meest gelezen