Politie Gent waarschuwt voor valse energiespecialisten: "We vermoeden dat het om oplichting gaat"

In Gent zijn mogelijk oplichters aan het werk die zich uitgeven als energiespecialisten van de stad of een nutsmaatschappij. De politie roept op om extra waakzaam te zijn en bij verdachte handelingen 101 te bellen. 

"Er zijn de voorbije dagen 2 meldingen binnengekomen van bezorgde burgers die bezoek kregen van zogenaamde energiespecialisten", vertelt Bart De Koker van de Gentse politie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Het ging telkens om iemand die zich uitgaf voor een medewerker van de stad of van een nutsbedrijf. Hij zou een energiescan uitvoeren om de factuur omlaag te helpen krijgen", gaat De Koker verder.  De burgers roken onraad en lieten de zogenoemde specialisten niet binnen. Ze namen contact op met de stad en die speelde de meldingen door aan de politie. "We vermoeden dat het om oplichting gaat." 

"We denken dat er nog meldingen zullen komen"

De politie denkt dat de zogenaamde energiespecialisten niet helemaal zuiver op de graat zijn en vraagt iedereen om extra waakzaam te zijn voor vreemd gedrag. "Laat onder geen beding mensen binnen die beweren dat ze energiespecialisten zijn, contacteer meteen 101 zodat we kunnen optreden."

Meest gelezen