Hardleerse postdief krijgt gevangenisstraf: "Verveelde me door de coronamaatregelen"

De Antwerpse strafrechter heeft een man van 29 uit Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en 800 euro boete voor het stelen van post uit brievenbussen. Hij verklaarde dat hij zich verveelde door de coronamaatregelen. 

Een agente in burger had op 27 april gezien hoe de man zijn hand in een brievenbus stak van een appartementsgebouw in Antwerpen. Toen hij haar opmerkte, wandelde hij snel weg. Bij controle bleek hij speed, twintig bankkaarten en een attest van een vakbondsuitkering op zak te hebben.

Hij verklaarde dat hij zich verveelde door de coronamaatregelen en dat hij het leuk vond - vooral als hij onder invloed was - om door de post van andere mensen te gaan. De beklaagde beweerde dat hij alleen de post meenam die bovenop de brievenbussen in appartementsgebouwen was blijven liggen, maar dat geloofde de procureur niet.

Twee van de aangetroffen bankkaarten konden gelinkt worden aan een diefstal of aan een aangifte van verlies. Een aantal andere waren nieuw en werden door de bank naar hun klanten gestuurd. De man verklaarde dat hij op goed geluk wat codes wilde uitproberen. Een jaar eerder had hij met die werkwijze 50.000 euro 'verdiend'. Met de kaarten die hij op zak droeg, had hij nog geen geld kunnen bemachtigen.

De man verzamelde de voorbije tien jaar al zeven correctionele veroordelingen voor onder meer het stelen van post, informaticafraude, oplichting, drugs en weerspannigheid. Volgens de procureur heeft hij intussen ook een schuldenberg van 100.000 euro opgebouwd, waarvan de helft uit boetes en gerechtskosten bestaat. Het openbaar ministerie vond enkel een effectieve celstraf op zijn plaats en de rechtbank ging daar donderdag op in.

 

Meest gelezen