Belga

Kortrijkse scholengroep roept reizigers uit rode zone op om niet naar school te komen

Een groep van katholieke, lagere scholen uit Kortrijk (KBK) roept leerlingen en ouders op om volgende week niet naar school te komen, als ze nog maar pas terugkomen van een reis uit een rode zone. Wie terugkomt uit zo'n rode zone moet zich eerst laten testen op corona en moet ook 2 weken in quarantaine.

De scholen van KBK, onder meer Sint-Theresia, Sint-Jozef en Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen, nemen heel wat voorzorgen om het nieuwe schooljaar coronaveilig te laten starten. “Het zou jammer zijn om al die inspanningen verloren te laten gaan door niet lang genoeg thuis te blijven", zegt de directeur van Sint-Theresia, Rik Bossuyt. “Ik kan begrijpen dat mensen die nog op reis zijn, of net terug zijn van reis, niet op voorhand konden voorspellen dat hun zone rood zou worden. Maar wanneer het dan toch zo geworden is, is het belangrijk dat ze zich aan de regels houden. Het is niet de bedoeling dat ze andere kinderen en personeelsleden op school komen besmetten."

Hou je aan de regels en kom ons niet besmetten

Directeur van Sint-Theresia Kortrijk, Rik Bossuyt

Meest gelezen