KU Leuven stelt zich benadeelde partij in de zaak-Reuzegom

De KU Leuven heeft zich begin deze maand benadeelde partij gesteld in de zaak-Sanda Dia. De 20-jarige student overleed in 2018 na een uit de hand gelopen studentendoop van de club Reuzegom. Rector Luc Sels heeft dat gemeld in het magazine "Telefacts nu" en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS.

De KU Leuven wil als benadeelde partij inzage krijgen in de zaak-Sanda Dia. Als die aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt de universiteit toegang tot het dossier van de zaak.

Op basis van die informatie kan de KU Leuven zien welke stappen de universiteit nog onderneemt tegen de betrokken studenten. Tot nu toe kregen die enkel een paar tuchtsancties van de universiteit.

De discussie rond het overlijden van de 20-jarige student Burgerlijk Ingenieur Sanda Dia beroert de gemoederen. Dia overleed in december 2018 nadat hij had deelgenomen aan een doopritueel van de - intussen ontbonden - studentenclub Reuzegom.

Het parket wil 18 leden van de studentenclub voor de rechter brengen. Of dat ook zal gebeuren, wordt in september beslist door de raadkamer. 

Meest gelezen