Leopold II-tunnel in Brussel heropent op maandag 31 augustus

Met de start van het nieuwe schooljaar eindigen traditioneel ook vaak wegenwerken die tijdens de zomervakantie uitgevoerd worden, om zo het verkeer minimaal te belemmeren. Ook in de Brusselse Leopold II-tunnel werd er de afgelopen weken gewerkt en die is nu bijna klaar.

De Leopold de Tweedetunnel gaat na werkzaamheden maandag opnieuw open.  Alles is nog niet klaar, daarom blijft de tunnel tijdens de week 's nachts nog dicht : "Maandagochtend om 6u gaat de Leopold II tunnel terug open, dat is precies zoals op schema gepland", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

De werken die nu nog uitgevoerd moeten worden, kunnen 's nachts gebeuren. "Dat gaat over het aanbrengen van ventilatie, het bouwen van enkele nooduitgangen, nieuwe verlichting, en andere nieuwe elektromechanica middelen om de tunnel veilig te houden", aldus Paemen.

De inrit Sint-Anna blijft voorlopig nog afgesloten voor het verkeer.

Meest gelezen