Videospeler inladen...

Matthieu Bonne ("Kamp Waes") begint in topvorm aan zwemtocht van Knokke naar De Panne: "Ik heb naar dit moment gepiekt"

De Bredense kanaalzwemmer Matthieu Bonne is vanmorgen in Knokke-Heist aan zijn nieuwste uitdaging begonnen: een tocht langs de Belgische kustlijn. Bonne, bekend van Kamp Waes en andere stunts, wil de 67 kilometer non-stop afleggen. 

Niemand deed het de 26-jarige redder voor, het is dan ook een niet te onderschatten traject. De stroming zal beurtelings in zijn voor- en zijn nadeel werken. Matthieu Bonne werkte een zwaar trainingsschema af en voelt zich aan de start duidelijk in vorm. "Ik voel me fysiek en mentaal op mijn best."

Hij wordt vanop een boot begeleid, en in de havens van Zeebrugge en van Oostende mag hij daar kort op, verder is het aan één stuk door zwemmen.

Waarom hij aan zulke avonturen begint? "Ik wil bewijzen dat er geen limieten zijn aan het menselijk lichaam. Dat als je je ergens op instelt, dat het je ook wel lukt."  Zijn exploot is ook via streaming te volgen.

Bekijk hier de journaalreportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen