Nieuwe GO! School Tangram in Vilvoorde krijgt speelplaats met glijbaan op het dak

In Vilvoorde zijn ze volop bezig aan de bouw van GO! School Tangram op het Broekplein. De nieuwe school zal een speelplaats krijgen op het dak en op verschillende niveaus. Zo zal een glijbaan de speelplaats van het dak verbinden met een speelplaats beneden. Tangram opent de deuren in september 2021 en heeft plaats voor 240 leerlingen gaande van kleuters tot 14-jarigen.  De school gaat werken met kleine groepen, de individuele klassen verdwijnen.

De GO! basis- en middelschool Tangram wordt gebouwd in opdracht van scholengroep SCOOP. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en een plaatselijke vierde bouwlaag met een plat dak. De architectuur van de school is gebaseerd op het spel Tangram. Op het dak komt een speelplaats met een glijbaan. “Hier kunnen de kinderen van de oudere jaren spelen, want de kleintjes spelen natuurlijk beneden. De glijbaan verbindt de speelplaats op het dak met een speelplaats beneden. Verder komen er nog innovatieve leerruimtes en een sportzaal. De school opent de deuren in september 2021.

Teamteaching

In de school zullen een kleuterafdeling, een basisschool en een eerste graad secundair zijn. Opvallend is dat er geen klassen zullen zijn, maar de kinderen worden onderverdeeld in groepjes. “Geen individuele leerkrachten die voor één individuele klas staan, maar echt teamteaching en in elk groepje zitten drie leeftijdsgroepen bij elkaar. Dus de hele groep van 240 leerlingen worden over vier groepen verdeeld”, zegt woordvoerster Leen Heiremans.

Vanwege de coronacrisis was er geen officiële eerstesteenlegging, maar wel een infomoment voor de leerkrachten waarbij hun rol en de mogelijkheden van de nieuwe infrastructuur centraal stonden. “We bouwen Tangram met een heel bewust doel”, zegt Kurt Meeus, algemeen directeur van GO! scholengroep SCOOP. “En dit zijn stuk voor stuk mensen die geloven in de methodiek van onderzoekend leren en die over de grenzen van leeftijd, vakken en klasmuren heen willen samenwerken”.

Meest gelezen