Notenboom voor 25 jaar gouverneurschap van Lodewijk De Witte

Vandaag was het de laatste werkdag van Lodewijk De Witte als gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Als dank voor de voorbije 25 jaar heeft de bestendige deputatie een notenboom geplant in het provinciaal domein van Kessel-Lo. 

Lodewijk De Witte stond aan de wieg van de provincie Vlaams-Brabant. Hij werd op 1 januari 1995 de eerste gouverneur van de nieuwe provincie.  Vandaag was zijn laatste werkdag in die hoedanigheid en dat wilde de bestendige deputatie niet onopgemerkt laten voorbij gaan.  De deputatie heeft daarom een notenboom geplant in het provinciaal domein van Kessel-Lo. 

"Ik fietste elke dag voorbij deze plek op weg naar het provinciehuis"

De notenboom is geplant nabij het Beemdenpad in het provinciaal domein. "Dat is de plek waarlangs ik elke dag naar het provinciehuis fietste", bevestigt De Witte.  "Ik ben erg blij met de notenboom, die toch wel een mooi toonbeeld van iets wat vruchten draagt. En dat is iets wat je ook in een beleid voor een provincie of gemeente probeert te doen, een beleid voeren dat vruchten draagt. Het is een mooie geste, want ik wist niet dat men dat van plan was en ik stel het erg op prijs", zegt de afscheidnemende gouverneur.

"We hadden in december al afscheid genomen van Lodewijk De Witte", zegt gedeputeerde Monique Swinnen, "maar toen kreeg hij een verlenging van acht maanden omdat er nog geen opvolger gevonden was.  Het zijn nog enkele moeilijke maanden geweest met het coronavirus, maar op zijn laatste werkdag wilden we hem toch nog deze notenboom aanbieden. In het najaar zal hij ongetwijfeld hier noten komen rapen waar hij zo gek op is", besluit Monique Swinnen.

Meest gelezen