Radio 2

Bloemen plukken in de voortuin van het Brugse kasteel Rooigem: "Altijd 60 tot 80 soorten beschikbaar"

Het kasteel van Rooigem in Sint-Kruis bij Brugge opent de poorten voor wie er bloemen wil plukken. Geïnteresseerden kunnen een abonnement nemen. In ruil mogen ze elke week van april tot november een boeket plukken.

De kasteeleigenaar was meteen te vinden voor het idee om in de voortuin van het domein een pluktuin te maken. “Voor een vast bedrag, afhankelijk van de formule, kunnen leden wekelijks een boeket bijeen plukken", zegt initiatiefneemster Ellen Vandewalle. "Ze kunnen kiezen uit 60 tot 80 soorten. En het leukste is: iedereen keert met een origineel, persoonlijk boeket naar huis."

Kostprijs

Bloemen plukken kan vanaf 50 euro voor een proefpas tot 350 euro voor een volledig abonnement. Toch ziet Ellen de bloemen niet als doel op zich. "Het is fijn dat de mensen elkaar en het domein leren kennen", zegt ze. "De plukkers kunnen hier ook tot rust komen en zich laten inspireren."

Met de realisatie van de pluktuin zit het werk er nog niet op. “Er is nog een tweede, ommuurde tuin op het kasteeldomein. Daar willen we eetbare bloemen, kruiden en klein fruit telen", besluit Vandewalle.

Meest gelezen