Videospeler inladen...

Sound Of Silence voert actie in Brugge: "We houden 2 minuten stilte voor de cultuursector"

De actiegroep Sound Of Silence hield kort na de middag 2 minuten stilte op de Burg in Brugge. De beweging wil zo de aandacht vestigen op de lijdende cultuursector. "We proberen een positieve boodschap over te brengen aan de bevolking en aan de overheid", zegt organisator Bartel Van Iseghem.

De actie in Brugge begon met het liedje The Sound Of Silence door de groep Disturbed. Maar na een paar seconden hebben de organisatoren het liedje stilgelegd. Het was het startsignaal voor 2 minuten absolute stilte. Op de grond van de Brugse Burg lag een groot oranje kruis, zoals je overal op de sociale media zag opduiken de afgelopen weken. "We streven naar verbinding", zegt organisator Van Iseghem. "Op het kruis staan allerlei mensen die van nature voor verbinding zorgen. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld willen trouwen of mensen die een cultuurhuis hebben. Los van die mensen staan er ook professionele organisatoren die al die evenementen in goede banen zouden kunnen leiden."

Economisch moeilijk

"Het najaar komt eraan en dat wordt absoluut geen gemakkelijke periode", zegt Bartel. "Het virus is nog altijd niet verdwenen. We moeten er dus nog altijd rekening mee houden. Met onze actie willen we de bevolking echter aansporen om het niet op te geven. Van de beleidsmakers eisen we vandaag een duidelijk kader. Op dit moment is er chaos. Er zijn veel te veel regels."

Het protest ging door in verschillende grote Vlaamse steden. "Het Journaal" maakte een reportage over de actie in Antwerpen, bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen