Say Cheese

"Sound of Silence" vraagt aandacht voor sociale interactie

Onder het motto "Sound of Silence" is donderdagmorgen in een aantal Vlaamse steden aandacht gevraagd voor het belang van sociale interactie. Die staat als gevolg van de coronacrisis onder zware druk. 

Op het Ladeuzeplein in Leuven is vanmorgen actie gevoerd onder de noemer "Sound of Silence". Volgens de actievoerders maken de geldende coronamaatregelen normale sociale interactie zo goed als onmogelijk. Dat is zo voor alle geledingen van de bevolking, vinden de actievoerders.

De actie ging uit van de evenementensector, die het zoals bekend erg moeilijk heeft in deze coronacrisis. Door de geldende beperkingen kunnen zij weinig of niets organiseren. Een communiefeest, een huwelijksfeest, een sportwedstrijd, een theatervoorstelling of een concert zijn niet of nauwelijks te organiseren. Daardoor sterft de sociale interactie uit.

"Er worden mondjesmaat activiteiten toegelaten, zoals zomerbars. Maar de evenementensector, die specialist is op het gebied van organiseren, wordt daar niet bij betrokken", zegt Thomas, een van de deelnemers aan de actie. "Ik hoop dat wij hier meer bij worden betrokken. Anders zullen we met onze sector nog meer van deze acties moeten voeren."

Meest gelezen