provincie Vlaams-Brabant

Winkelcomplex Kampenhout-Sas komt er mogelijk niet: "Ook de kans op een zwembad verkleint"

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van een winkelcomplex aan Kampenhout-Sas vernietigd. Er is een procedurefout met een zijweg die eigenlijk een buurtweg is en geen gemeenteweg. De ontwikkelaar zal nu een nieuwe procedure opstarten om de zijweg te laten vergunnen. "Ook de kans op de bouw van een zwembad en een evenementenhal wordt nu kleiner", zegt de burgemeester van Kampenhout.

Langs de Mechelsesteenweg in Kampenhout zou een winkelcomplex van 14.000 vierkante meter komen, maar door een procedurefout van de ontwikkelaar lopen deze plannen nu vertraging op. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning vernietigd.

Bovendien hadden heel wat omliggende gemeenten zoals Haacht, Boortmeerbeek en Leuven, een klacht ingediend tegen het complex en nog enkele aan te leggen rotondes. Ze vrezen voor concurrentie met hun handelskernen en voor extra verkeer. 

Onze focus is nog altijd een zwembad in combinatie met een evenementenhal

Kris Leaerts, burgemeester Kampenhout

"Jammer", vindt burgemeester van Kampenhout Kris Leaerts (CD&V), "Want de kans dat er dan een zwembad komt verkleint. Als gemeente mikken wij natuurlijk op het zwembad in combinatie met een evenementenhal, en dat is nog altijd onze focus omdat onze bevolking dat vraagt. De ontwikkelaar en de gemeente Kampenhout hebben toch nog de hoop dat het alsnog in orde zou komen. Het geeft natuurlijk wel een vertraging van het project."

Meest gelezen