Johan Aelterman

240.000 bloemen moeten dit weekend stad Blankenberge opfleuren: "Het is een waardig alternatief voor afgelaste bloemenstoet"

Rond 6.00 uur deze ochtend zijn heel wat bloemenkwekers begonnen aan de opbouw van verschillende bloementapijten in Blankenberge. Die bloementapijten moeten de stad dit weekend opfleuren, nadat er in juli is beslist om de traditionele bloemencorso af te gelasten door de coronacrisis.

De bloemenkwekers zijn vanmorgen vroeg begonnen met het aanbrengen van het patroon op de grond. Die patronen vormen straks 3 verschillende, gigantische bloementapijten. "Rond 10.00 uur beginnen we ze op te vullen met begonia's en dahlia's", zegt bloemenkweker Johan Aelterman aan Radio 2 West-Vlaanderen. "De bloementapijten zullen zeker een waardig alternatief zijn voor de afgelaste bloemencorso."

240.000 bloemen

De bloementapijten zullen 75 procent uit knolbegiona's en 25 procent uit dahlia's bestaan. "In totaal spreken we over 240.000 bloemen", vertelt Aelterman. "Die zullen we allemaal vandaag aanbrengen. Je kan de bloementapijten dit weekend terugvinden op het Manitobaplein, aan de kerk van Blankenberge en net voor het station. Daar ligt de grootste." 

Johan Aelterman

Meest gelezen