Foto: Tom Ongena

Buurtbewoners Sint-Katelijne-Waver halen slag thuis: nu ook geluidsschermen langs oude R6

In Sint-Katelijne-Waver gaan er ook op het oude stuk van de R6, de grote ring van Mechelen, geluidsschermen geplaatst worden. Die komen er na jarenlang aandringen van de bewoners die veel geluidsoverlast hebben door het doortrekken van de R6. 

Eerder werd al beslist om op het nieuwe gedeelte van de R6 geluidsschermen te plaatsen, maar nu komen er dus ook aan het oude gedeelte bij de Heisbroekweg. Vlaams Volksvertegenwoordiger Tom Ongena (Open Vld) ging met minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld) praten die uiteindelijk de plaatsing goedkeurde. ”Na lang aandringen heeft de minister het Agentschap Wegen en Verkeer opdracht gegeven om ook in het oude gedeelte geluidschermen te plaatsen”, vertelt Tom Ongena

“De omwonenden waren al langer vragende partij voor geluidsschermen. De laatste jaren is het verkeer enorm toegenomen door de doortrekking van de R6. Eindelijk worden ze nu na vele jaren beloond. Hun vraag naar meer leefbaarheid langs de R6 krijgt eindelijk gehoor bij de minister. Haar beslissing is goed nieuws voor onze gemeente”, vertelt Ongena.

In totaal komen er geluidsschermen over een afstand van twee kilometer langs de R6 in Sint-Katelijne-Waver. Verwacht wordt dat ze in de loop van volgend jaar geplaatst zullen worden.

Meest gelezen