CEO havenbedrijf MSC waarschuwt medewerkers: "Drugsbendes speuren naar jullie op sociale media"

Marc Beerlandt, CEO van containerbehandelaar MSC Belgium, heeft zijn personeelsleden opgeroepen om hun gezond verstand te gebruiken. "Deze week nog is er bij ons een containerplanner opgepakt omdat hij voor drugsbendes zou werken. Iedereen is in shock", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. 

"Ik heb mijn medewerkers via een videoconferentie verteld dat een van onze planners deze week is opgepakt door de politie. Hij zou hand-en-spandiensten verleend hebben aan drugstrafikanten" zegt Marc Beerlandt de CEO van MSC Belgium op Radio 2 Antwerpen. Ook in de gebouwen van MSC, op de werkplek van de gearresteerde planner, kwam de politie langs voor een huiszoeking. "Iedereen is in shock in ons bedrijf. Zeker zijn naaste collega's die in vertrouwen met hem samenwerkten. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en hoop dat dit niet meer zal gebeuren", zegt Beerlandt.

Politiediensten vertellen me dat drugsbendes ons personeel rekruteren via sociale media

Marc Beerlandt, CEO MSC Belgium

Jaarloon voor enkele muisklikken

"In mijn boodschap heb ik iedereen van MSC Belgium gewaarschuwd. Ik hoor van de politie dat drugsbendes de handel en wandel van onze medewerkers nagaan op sociale media. Misschien krijgen ze een vraag om mee te werken. Ik begrijp de verleiding van het grote geld. Maar de gevolgen zijn ook niet min. Denk maar aan onze planner die een jaarloon zou krijgen van de drugsbendes in ruil voor enkele muisklikken. Hij zit nu in de cel," aldus Beerlandt op Radio 2 Antwerpen. "We moeten onze medewerkers bewust maken van die gevolgen."

Container oppikken moet veiliger

Volgens Beerlandt worden er in de sector zelf ook stappen gezet om het drugsbendes moeilijker te maken. "MSC en de andere maritieme bedrijven bekijken samen met het Antwerpse havenbedrijf hoe dit beter kan. Het systeem van de pincodes waarmee je een container op de kade kan afhalen moet volledig digitaal en versleuteld verlopen. Wij werken voorlopig als enige al enkele maanden met een sterk beveiligd blockchainsysteem", besluit Beerlandt.

Meest gelezen