Videospeler inladen...

Met deze app kan jij helpen om vermiste kinderen terug te vinden

Child Focus lanceert een nieuwe app: ChildRescue. Iedereen kan de app gratis downloaden en wanneer er een kind vermist is in uw buurt, krijgt u een pushbericht. Via de app kan u dan informatie doorgeven. Achter de app zit ook slimme technologie die met de data aan de slag gaat.

Jaarlijks opent Child Focus zo'n 2.000 verdwijningsdossier. Dat zijn drie verdwijningen van kinderen per dag. In 95 procent van de gevallen wordt het kind vrij snel teruggevonden.

Tijdens de zoektocht naar een vermist kind doet Child Focus vaak beroep op het grote publiek. Via affiches, via televisie, via sociale media en vanaf nu dus ook via een speciale app. "Bij een verdwijning is elke minuut belangrijk", klinkt het bij Heidi De Pauw van Child Focus. "Hoe sneller we informatie hebben, hoe groter de kans dat we het kind terugvinden. Deze app is dan ook een zeer belangrijke stap."

Hoe sneller we informatie hebben, hoe groter de kans dat we het kind terugvinden. 

Heidi De Pauw, Child Focus

Die app kan u vanaf vandaag gratis downloaden. Als er een kind vermist is en het onderzoek mist cruciale informatie uit de omgeving waar u zich op dat moment bevindt, zal u een pushmelding krijgen. "Je kan dan zien dat er in jouw buurt een kind vermist is en we vragen je om je ogen en oren open te houden", legt Nel Broothaerts van Child Focus uit. Via de app kan je ook informatie doorgeven, hetzij als geregistreerde gebruiker, hetzij volledig anoniem.

Helpende algoritmes

Achter de app, waar Child Focus van hoopt dat er een Europese uitrol volgt, zit ook slimme technologie. Alle binnenkomende gegevens worden verzameld op een platform met algoritmes. Die algoritmes trainen zichzelf om parallellen te zien tussen bepaalde dossiers. "De algoritmes zouden ons bijvoorbeeld kunnen aangeven dat kinderen die bijvoorbeeld aan het Atomium verdwijnen, eigenlijk heel vaak in het centrum van Brussel worden teruggevonden."

De algoritmes zouden ons bijvoorbeeld kunnen aangeven dat kinderen die bijvoorbeeld aan het Atomium verdwijnen, eigenlijk heel vaak in het centrum van Brussel worden teruggevonden.

Nel Broothaerts, Child Focus

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen