Stad Eeklo

Geen plaats voor alle 8.000 leerlingen in zwembad Eeklo

Eeklo kan door de coronamaatregelen niet voor alle leerlingen die er schoollopen schoolzwemmen aanbieden. Eeklo heeft 3 grote scholen en er zijn in totaal ongeveer 8.000 leerlingen. Lager en bijzonder onderwijs krijgen voorrang, net als de sportrichting van het secundair. Het zwembad is vanaf september wel voor iedereen toegankelijk.

Vanaf september gaat het Verbauwenbad weer open. Zowel particulieren als clubs, als scholen mogen er weer zwemmen. Maar die verschillende categorieën van bezoekers mogen niet tegelijk in het bad. Het zwembad moet zorgen dat de ‘bubbels’ en de afstand kunnen gerespecteerd worden. Daardoor is de plaats in het zwembad beperkt.

Voorrang

Eeklo geeft sommige scholen voorrang: “We kiezen ervoor om de leerlingen van de lagere scholen voorrang te geven en ook de leerlingen van het bijzonder onderwijs, omdat zij nog moeten leren zwemmen”, zegt schepen van sport Marc Windey(SMS). Ook de leerlingen van de sportrichting in het secundair onderwijs zullen zeker kunnen zwemmen, want het behoort tot hun lessenpakket.

Het gevolg is dat er voor andere leerlingen geen plaats is. Maar wie graag zwemt zal dat wel kunnen doen met de clubs, of op momenten dat de particulieren mogen zwemmen. 

Meest gelezen