Carnaval Heist

Heist Carnaval 2021 afgelast: "Carnavalsgroepen hadden duidelijkheid nodig"

De eerstvolgende editie van Heist Carnaval gaat niet door. Het hing al een tijdje in de lucht, maar is nu is de knoop definitief doorgehakt. "Voor de carnavalsverenigingen was er dringend duidelijkheid nodig", zegt de schepen van Evenementen, Jan Morbee (GBL).  

Het carnaval van Heist, met een stoet op zondagmiddag en een tweede op dinsdagavond, is het grootste carnaval in de provincie West-Vlaanderen. Normaal gezien vindt Heist Carnaval plaats in februari. "Er zijn karrenbouwers die soms al in juli beginnen aan hun praalwagen", zegt schepen Morbee. "Het was voor hen nu al moeilijk om sponsordeals binnen te halen. Ook om kledij te bestellen was het blijkbaar niet eenvoudig. Kortom, het werd moeilijk om het door de cornoanacrisis allemaal nog praktisch rond te krijgen. Vandaar het unaniem besluit om de eerstvolgende editie af te gelasten."

"Begrip voor de beslissing"

Maar Marc Bonte van carnavalsgroep Bonte en Co in Heist heeft begrip voor de beslissing van het gemeentebestuur. "Als je 6 maanden werkt aan een carnavalskar en het gaat dan last-minute niet door, dat is pas erg", zegt hij. "Gezondheid gaat voor op alles. Stel je voor dat het in febrauri wel mocht doorgaan en er verschillende carnavalisten besmet geraken. Daar mag je niet aan denken."

De gemeente Knokke-Heist bekijkt nu of ze de carnavalsverenigingen financieel kan ondersteunen.

Meest gelezen