Heusden-Zolder verplicht alleen nog mondmaskers in de drukste straten

 

In Heusden-Zolder moet je vanaf maandag 31 augustus maar in een beperkt aantal straten meer een mondmasker dragen. Nu de gemeente weer onder het alarmpeil zit, worden na een maand de strenge regels weer versoepeld.

Sinds 29 juli was het in heel Heusden-Zolder verplicht om een mondmasker te dragen in het openbaar en op plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Zelfs bij een wandeling in de natuur was het verplicht, maar die laatste regel is onlangs al versoepeld. Heusden-Zolder was sinds juli in Limburg de koploper van het aantal nieuwe coronabesmettingen.

Weer onder alarmpeil

Dat aantal is deze week teruggelopen, en vandaag zit de gemeente voor het eerst sinds lang weer onder het alarmpeil. Vandaar dus de versoepeling. Vanaf maandag moet iedereen vanaf 12 jaar nog wel altijd een mondmasker op zak hebben. Maar effectief dragen is alleen nodig in de drukste straten: Guido Gezellelaan, Sint-Willibrordusplein, Brugstraat en Koolmijnlaan. Fietsers en sporters moeten geen masker dragen, tot het ogenblik dat ze afstappen of stoppen met sporten. 

Voor de rest blijven uiteraard de federale verplichtingen van kracht in winkels, horecazaken, publieke gebouwen en sportinfrastructuur. In het winkelcentrum Cité, de drukste winkelbuurt van Heusden-Zolder, heeft de handelaarsvereniging vanmiddag dan ook borden geplaatst om de bezoekers nog eens te wijzen op de mondmaskerplicht.

Meest gelezen