Jonas Hamers

Hevige regenbuien veroorzaken grote verkeershinder in en rond Brussel

Hevige regenbuien in Vlaams-Brabant veroorzaken grote verkeershinder in en rond Brussel. Onze verkeersexpert Hajo Beeckman legt uit wat er juist aan de hand is.

"De stortregens die over Vlaams-Brabant zijn getrokken veroorzaken lange files in het centrum van Brussel", zegt Beeckman. "Het verkeer op de Kleine Ring en op de Lambermontlaan zit volledig vast met vertragingen van maar liefst drie kwartier." De Rogiertunnel richting zuid en de Stefaniatunnel richting centrum zijn dicht.

"Eerder was ook sprake van wateroverlast op de Grote Ring rond Brussel, op de A12 bij Meise en op de E40 bij Ternat. Het water trekt nu langzaam weg, maar er is nog veel verkeershinder op die Grote Ring en op de E40 van Brussel naar Gent."

Meest gelezen