Videospeler inladen...

Jerusalema Challenge doet medewerkers UZ Gent dansen: "Heerlijk om te doen in deze coronatijden"

Het grasveld voor het kinderziekenhuis van het UZ Gent is even omgedoopt tot dansvloer. 250 medewerkers gingen er samen de Jerusalema Challenge aan. "De samenhorigheid die we voelden tijdens de COVID-19-crisis zie en voel je hier nog elke dag. Vandaag kon je er niet naast kijken. Het was heerlijk om samen op een veilige manier te dansen."

"De verpleegkundigen zijn met het initiatief gestart", vertelt arts Ruth Van der Looven die toevallig ook een dansschool heeft. "We hebben er vier dansleerkrachten bijgehaald en gisteren tijdens de middagpauze hebben we de dans aangeleerd." De opkomst was groot: "We hadden maar 70 medewerkers verwacht, maar er waren veel meer enthousiastelingen waardoor we in totaal met 250 medewerkers waren. Die hadden allemaal 'the beat' in de voeten."

Na een moeilijke periode door het coronavirus doet het dansen echt deugd, de stress glijdt zo van je af

Arts Ruth Van der Looven van het UZ Gent

Dansen en corona

Na een moeilijke periode in het ziekenhuis met het coronavirus was dit een welkome en positieve activiteit: "Het gevoel dat het geeft als je danst is enorm. Het is net alsof de stress zo van je afglijdt", zegt Van der Looven. "De mensen zien elkaar ook nog eens op een sociale manier. Er was technisch personeel, er was zorgpersoneel en mensen van het management. Er waren zelfs enkele patiënten bij. Dat geeft een groot samenhorigheidsgevoel."

Uitdaging?

Een challenge betekent letterlijk een 'uitdaging' maar het enthousiasme was zo groot dat het geen al te grote opdracht bleek. "Het leek al in de benen van veel medewerkers te zitten", lacht Van der Looven. "Ik denk dat er al veel van hen dat dansje kenden. En anders hebben ze een grote aanleg om te dansen. Trouwens, we willen het zeker nog aan andere ziekenhuizen aanleren ook als de vraag zou komen", zegt de arts nog.

VIDEO: Jerusalema challenge doet  medewerkers Universitair Ziekenhuis in Gent dansen. 

Videospeler inladen...

Bekijk hier de Jerusalema challenge, van Angola tot in UZ Gent:

Videospeler inladen...

Meest gelezen