Man die moeder en kind onder trein duwde in Frankfurt moet levenslang naar gesloten psychiatrische instelling

De man die vorig jaar een moeder en haar kind onder een trein duwde in de Duitse stad Frankfurt moet levenslang naar een gesloten psychiatrische instelling. De moeder overleefde de duw, het kind niet.

Op 29 juli 2019 duwde een man een vrouw en haar kind op de sporen in het belangrijkste station van Frankfurt, net voor de aankomst van een hogesnelheidstrein. De vrouw kon zichzelf redden maar raakte gewond, haar zoon van 8 kwam om het leven.

De 41-jarige dader, afkomstig uit Eritrea in Oost-Afrika, werd kort na de misdaad al geïnterneerd. De man had in de periode van de misdaad psychologische problemen. Nu heeft een rechter geoordeeld dat hij zijn hele verdere leven in een gesloten psychiatrische instelling moet doorbrengen.

De psychiatrische expert die de man onderzocht, stelde een acute "paranoïde schizofrenie" vast en noemde de dader een gevaar voor de maatschappij. Er bestaat een grote kans op recidive, een herhaling van het misdrijf, waarbij opnieuw doden zouden kunnen vallen, voegde de expert eraan toe. Alleen een behandeling in een gesloten psychiatrisch centrum met de hoogste beveiliging kan dat voorkomen, aldus de expert.

De dader heeft tijdens het proces zijn spijt uitgedrukt, met name tegenover de familie van het slachtoffer. "Ik was heel erg ziek."

(c) Copyright 2019, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Meest gelezen