Maggie De Block: "Ook psychologen en sociologen gaan de regering advies geven over  coronacrisis"

Het kernkabinet heeft beslist om Celeval, de groep die regering adviseert over de coronacrisis, uit te breiden met psychologen, sociologen en mensen uit de economie. Dat heeft minister Maggie De Block (Open VLD) gezegd in "De wereld vandaag" op Radio 1.

"Tot nu toe zaten in de commissie die de aanbevelingen deed, Celeval, alleen virologen en mensen van binnenlandse zaken", zegt De Block. "Er is vandaag een voorstel op de kern geweest om een uitbreiding te doen en ook psychologen, sociologen en mensen uit de economie. We gaan nu naar een fase waarin we weten hoe we kleine haarden moeten opsporen en we een manier moeten vinden om met het virus samen te leven."

Het voorstel is aanvaard, zegt de Block, en momenteel worden mogelijke leden gecontacteerd. Het is de bedoeling om tot een groep van 15 tot 20 mensen te komen, die maandag voor een eerste keer zouden vergaderen. De Gees, de commissie die de exitstrategie mee vorm geeft, zou voor een deel in de nieuwe commissie opgenomen worden. De voorzitter van de Gees, Erika Vlieghe, dringt al enige weken aan om de groep van medische experts uit te breiden met specialisten uit andere velden. 

Meest gelezen