Videospeler inladen...

Matthieu Bonne ("Kamp Waes") moet zwemtocht langs kust stoppen: "Ik ben enorm teleurgesteld, er zat veel meer in"

Matthieu Bonne, bekend van het programma "Kamp Waes", is erg teleurgesteld. Afgelopen nacht moest hij door de felle wind zijn recordpoging om de Belgische kust af te zwemmen, staken. "Er zat veel meer in", zegt hij in een eerste reactie.

De 26-jarige Matthieu Bonne uit Bredene begon gisteren in Knokke-Heist aan een zwemtocht van 67 kilometer naar De Panne. Alles verliep goed. Hij passeerde de havens van Zeebrugge en Oostende maar 's nachts werd de wind feller dan verwacht. Bovendien draaide de wind zodanig dat Matthieu de hoge golven recht op zich kreeg. Het was niet langer veilig en Matthieu moest ter hoogte van Middelkerke in de begeleidingsboot klimmen.

Na een korte nacht reageerde Matthieu Bonne voor het eerst bij Radio 2 West-Vlaanderen: "Ik voel me eigenlijk nog wel goed. Natuurlijk voel ik wel dat ik gezwommen heb gisteren. Alles doet redelijk pijn, maar de teleurstelling is het pijnlijkst. Er zat veel meer in. Jammer genoeg heeft het weer daar anders over beslist. Het was onmogelijk om nog voort te doen. Het was dan ook de juiste beslissing om te stoppen."

(Lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

Begeleider Danny Ravau vond opgeven een moeilijke beslissing: "We kregen een stormmelding. De schipper kwam persoonlijk uit zijn stuurhut en zei aan Matthieu dat er geen doorkomen meer aan was. Jammer, want hij voelde zich nog heel goed."

Matthieu Bonne moet er wel nog eens over nadenken of hij zich aan een tweede poging waagt.

Bekijk hier de reportage van bij zijn vertrek gisteren:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen