Overleden Poolse man kwam niet met geweld om het leven in politiekantoor Bree

De 39-jarige man van Poolse afkomst uit Kinrooi is niet door geweld om het leven gekomen in het politiekantoor van Bree. Dat blijkt uit een autopsie die gisteren is uitgevoerd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er wel gebeurd is. 

Afgelopen dinsdag overleed de man in het politiekantoor in Bree. De man van Poolse afkomst liep verward rond in een krantenwinkel in Kinrooi, waarop agenten van de politiezone Carma de man naar het politiekantoor brachten. Daar verslechterde zijn toestand. Toen de ambulance ter plaatse kwam en hem op een draagberrie wilde leggen, merkten de hulpverleners dat de man niet meer ademde.

Het overlijden is niet veroorzaakt door optreden van politie

Parket Limburg

Gisteren vond een autopsie plaats om te onderzoeken hoe de man aan zijn einde kwam. Uit die autopsie blijkt alvast dat dat niet door middel van geweld was. "Het overlijden werd niet veroorzaakt door het optreden van de politie, maar er zijn wel elementen die wijzen op een externe oorzaak", zegt Katja Vandooren van het parket Limburg. "Dit zal verder onderzocht worden." De federale gerechtelijke politie voert nu verder onderzoek om duidelijkheid te creëren rond de zaak. 

Meest gelezen