Archieffoto
Foto Kurt

Waregemse horeca ontevreden over coronapremies van de stad

In Waregem zijn verschillende horecaondernemers ontevreden over de coronapremies van de stad. Enkel de zaken die niet verplicht moesten sluiten, zoals reisagentschappen, eventbureaus en cateraars krijgen een stadspremie van 750 euro. Horecazaken hebben geen recht op die premie, omdat zij wel verplicht moesten sluiten en al een hinderpremie van de federale overheid kregen.

De Waregemse schepen van Economie, Kristof Chanterie (CD&V), ontkent dat de horeca ontevreden is. "Wij doen al heel veel voor de horeca in Waregem", zegt hij. "Er is geen terrasbelasting en we hebben de uitbaters de gelegenheid gegeven om hun terrassen uit te breiden. Op de markt hebben wij ook de afbakening van die terrassen betaald. Het is niet omdat 1 café klaagt dat heel de horeca ontevreden is."

Op 8 september komt er een evaluatie van het coronafonds. Dan wordt er bekeken of nog meer sectoren de coronapremie kunnen aanvragen.

Meest gelezen