El Arbi reageert op overlijden Chadwick Boseman: "Heeft met "Black Panther" ongetwijfeld veel jongeren geïnspireerd" 

Ook de Belgische regisseur Adil El Arbi treurt om het overlijden van Chadwick Boseman, bekend van zijn hoofdrol als koning T'Challa in de kaskraker "Black Panther". "Dat was de eerste keer dat je een superheld zag die zo succesvol was met een zwarte acteur in de hoofdrol", aldus El Arbi. 

Adil El Arbi heeft Boseman niet persoonlijk gekend, maar ontmoette hem vorig jaar wel tijdens een event. "Toen viel het al op dat hij héél mager was", vertelt El Arbi. Chadwick Boseman is gestorven aan darmkanker, maar heeft nooit publiekelijk bekendgemaakt dat hij ziek was.

"Bilall (Fallah, collega-regisseur van El Arbi, red.) en ik dachten dat hij zich misschien aan het voorbereiden was voor een filmrol. Het was echt schrijnend om te zien hoe mager hij was. Toen we zagen dat er geen film op komst was, dachten we dat er inderdaad meer aan de hand was", herinnert El Arbi zich.

Boseman is vier jaar ziek geweest. "En zijn carrière is de laatste vier jaar echt gelanceerd geweest, met "Black Panther". In maart hebben we van hem nog een scenario gekregen dat hij wou ontwikkelen. Hij was een grote fan van onze films "Black" en "Bad boys for life". Zelfs in die periode, in maart, zag je dat hij nog altijd bezig wou zijn met film."

Volgens El Arbi heeft Chadwick Boseman veel betekend voor zwarte acteurs, in het bijzonder met zijn rol in de film "Black Panther" uit 2018. "Het was de eerste keer dat je een superheld zag die zo succesvol was met een zwarte acteur in de hoofdrol. Dat heeft ongetwijfeld veel deuren geopend en veel jongeren geïnspireerd om in zijn voetsporen te reden. Boseman was op zijn beurt geïnspireerd door iconen als Will Smith en Denzel Washington."

"Hij was een sober en integer persoon. Dat herken je in de personages die hij heeft gespeeld, maar zo was hij ook werkelijk. En dat zorgde ervoor dat de hele wereld zich close voelde met hem", besluit Adil El Arbi. 

Bekijk de volledige reactie van Adil El Arbi:

Videospeler inladen...

Meest gelezen