Videospeler inladen...

Acteur Chadwick Boseman (43), die Marvel-actieheld Black Panther vertolkte, is overleden

De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Hij is 43 jaar geworden. Boseman is bekend van zijn (hoofd)rol als koning T'Challa in de kaskraker "Black Panther".

Boseman stierf thuis in Los Angeles in het bijzijn van zijn vrouw en familie. De acteur leverde al vier jaar een moedige strijd tegen darmkanker. Het grote publiek was tot op vandaag niet op de hoogte van de ziekte. Zijn dood komt dan ook compleet onverwacht. Tijdens filmopnames door onderging Chadwick in alle discretie operaties en chemotherapie.

Boseman vertolkte rollen in onder meer "42" en "Get on up", waarin hij soullegende James Brown een gezicht gaf. Maar hij kwam pas wereldwijd in de schijnwerpers als actieheld Black Panther. De gelijknamige film brak in 2018 het ene na het andere record in de cinema en werd bekroond met drie Oscars. 

Boseman speelde koning T'Challa, de leider van de fictieve Afrikaanse natie Wakanda. Onze filmkenner Ward Verrijcken roemde de Marvelproductie omdat de film niet alleen met veel respect voor de Afrikaanse tradities werd gemaakt, maar ook - en vooral - omdat de cast grotendeels uit zwarte acteurs en actrices bestaat.

Boseman sprak zelf over een belangrijk signaal dat met de blockbuster werd gegeven: "Het is ons allemaal verteld dat er geen plek voor ons is: jong, getalenteerd en zwart." 

BEKIJK hier filmkenner Ward Verrijcken die "Black Panther" tipt als nieuwkomer in de bioscoopzalen (archief):

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen