Videospeler inladen...

Orkaan Laura zaait ook dood en vernieling in Haïti en Dominicaanse Republiek

Na de doortocht van de orkaan Laura wordt de schade verder opgemeten, en die is niet enkel groot in de Verenigde Staten. Ook in minder welvarende landen zoals de Dominicaanse Republiek en het straatarme Haïti is er veel schade, en zijn er tientallen slachtoffers.

De meeste recente cijfers spreken in de Dominicaanse Republiek van 4 doden. In buurland Haïti is de situatie nog erger. Daar zijn er honderden woningen vernield, en er zijn voorlopig al 31 doden geteld. Nog eens 8 mensen zijn in Haïti vermist.

Na zijn doortocht op de Caraïben zette Laura dus koers naar de Verenigde Staten, waar de orkaan in de staat Louisiana aan land ging. Ook daar is veel schade en vielen er voorlopig 6 dodelijke slachtoffers. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen