Dertig appartementen ontruimd na brand in Ledeberg: brandalarm waarschuwt bewoners, niemand gewond

In een appartementsgebouw met 7 verdiepingen in Ledeberg heeft rond middernacht een korte brand gewoed. De bewoners van dertig appartementen verlieten hun flat, nadat het brandalarm was afgegaan. De brandweer had het vuur snel onder controle.

"Wat de oorzaak van de brand is, daar kan ik geen uitsluitsel over geven", zegt brandweerkapitein Erwin Van Damme. "Wel is het zo dat de rook via de technische kokers zich over het hele gebouw verspreidde, tot op de zesde verdieping. Bij onze aankomst was het hele gebouw al ontruimd, nadat het brandalarm ook correct was afgegaan."

"Nadat we de brandhaard gevonden hadden, was die snel geblust", gaat Van Damme verder. "We hebben dan het gebouw verlucht. Er is één persoon, een longpatiënt, uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Meest gelezen