BPS

Antwerpen zoekt manier om "kindvriendelijk" te testen op corona bij start schooljaar

Nu de scholen weer starten, zullen er mogelijk ook meer kinderen getest moeten worden op het coronavirus. Bij een uitbraak in een klas of een school bijvoorbeeld. Daarom bekijkt het coronatestdorp in Antwerpen samen met de stad hoe er zo kindvriendelijk mogelijk getest kan worden. "Dat zou bijvoorbeeld op de scholen zelf kunnen gebeuren", zegt spoedarts Jan Stroobants, één van de coördinatoren van het testdorp.

Bij de start van het schooljaar bekijkt het kernteam van het coronatestdorp aan Spoor Oost in Antwerpen samen met de stad hoe ze zo kindvriendelijk mogelijk kunnen testen. "We weten nog niet wat er op ons afkomt, maar ik voorzie wel dat er in een aantal scholen een uitbraak zal zijn", zegt spoedarts Jan Stroobants, één van de coördinatoren van het testdorp. "Op zo'n moment willen we de kinderen op een zo aangenaam mogelijke manier kunnen testen."

We bekijken of we een mobiel team kunnen oprichten dat we naar de scholen kunnen sturen om te testen

spoedarts Jan Stroobants

"We bespreken momenteel wat er mogelijk is met het personeel dat we ter beschikking hebben", zegt Stroobants. "Eén van de opties is om een soort mobiel team op te richten dat naar de school in kwestie kan gaan als er getest moet worden. We kunnen sowieso ook kindvriendelijk testen in het testdorp, maar we moeten nog even afwegen wat de beste en vooral ook meest haalbare manier is."

Het testdorp op Spoor Oost test sinds vorige week zo'n 400 mensen per dag, vooral terugkerende vakantiegangers. Ongeveer 1 op de 12 mensen testte positief, maar verwacht wordt dat dat cijfer de komende dagen zal dalen.

Meest gelezen